Motor

Executam reparatii la motor,in cel mai scurt timp posibil, verificam si inlocuim orice tip de piesa mecanica, incarcare cu freon autoturisme si utilaje agricole.

Repararea motorului consta in demontarea lui, verificarea pieselor componente, inlocuire pistoane, verificare arbore cotit, inlocuire cuzineti, supape, pompa ulei, distributie, alezare cilindrii, rectificare chiuloasa


Inlocuirea componentelor sistemului de distributie se realizeaza la intervale de timp predefinite. Specialistii service-urilor auto recomanda ca acestea sa fie schimbate la intervale de aproximativ 60.000 de km sau 4 ani, in functie de care interval se atinge primul. In caz contrar, defectiunile care pot aparea necesita o investie destul de mare pentru remediere.


Unul dintre cele mai importante componente ale unui autoturism este sistemul de evacuare. Sistemele de evacuare transmit gazele arse care provin din motorul de combustie interna la teava de evacuare. Astazi, cele mai multe sisteme de evacuare ale masinilor moderne sunt fabricate sa faca gazele sa curga prin convertorul catalitic, reducand poluarea aerului.


Ca o medie a schimbului de ulei, putem vorbi despre o inlocuire a uleiului dupa un rulaj de 10.000 – 15.000 km, in functie de producator sau cel putin o data pe an.
Ce se intampla daca nu schimbi uleiul de motor?Daca uleiul de motor nu este schimbat, este foarte probabil ca motorul sa se uzeze foarte repede sau chiar sa se gripeze. Filtrul se va infunda si va fi absorbit in componentele sistemului de ungere.


Articulatiile si prinderile fac legatura intre autovehicul si carosabil, conducand forta de tractiune si mentinand rotile intr-o pozitie corecta in raport cu caroseria. Rolul amortizorului este de a asigura mentinerea unui contact bun cu suprafata de rulare, atenuand efectul vibratiilor rotilor si a caroseriei din cauza denivelarilor din carosabil. Bucsele sunt piesele responsabile cu silentiozitatea masinii, izoland habitaclul de zgomotul de rulare. Buna functionare a acestor componente ale sistemului de suspensie determina in mare parte gradul de confort al masinii


Acest sistem extrem de complex cuprinde mai multe subansamble cu rol specific in desfasurarea intregului proces, de la motor la rotile motoare. Din sistemul de transmisie fac parte: ambreiajul, cutia de viteze, transmisia principala, transmisia cardanica, reductorul distribuitor, arbori planetari si transmisia finala.


Bateriile auto au o durată de viață de până la 5 ani, în funcție de calitate și de modul de utilizare, poate funcționa până la 7 ani. Verificările periodice sunt făcute cu scopul de a prelungi durata de viață sau de a asigura o funcționare în parametrii optimi. Fiecare model de mașină funcționează cu un model de baterie auto, conceput pentru specificațiile mașinii.